
Poké bowl met zalm en avocado
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 20 min
Japans
Ingrediënten
65 gram witte rijst
1 zalmfilet
1 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel wittewijnazijn
100 gram wortels (geraspt)
0.5 avocado's (in plakken)
1 lente-/bosui (in ringetjes)
Bereidingswijze
1. Kook de rijst. Bestrijk de zalm rondom met olie. Verhit intussen een grillpan en gril hierin de zalm in circa 4 minuten rondom goudbruin. De zalm mag nog een beetje roze van binnen zijn.
2. Meng de sojasaus, mayonaise en azijn tot een dressing. Spoel de rijst zodra hij gaar is even af onder koud water. Laat goed uitlekken en schep de rijst in een kom.
3. Snijd de zalm in plakken. Verdeel de zalm, wortel, avocado en bosui over de rijst. Besprenkel naar smaak met de dressing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
880 kcal
Vetten
53 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
62 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
34 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie