
Poke bowl
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
275 g zilvervliesrijst met quinoa en spelt
1 zakje rauwkost wortel julienne (150 g)
2 el sesamolie
1 limoen
300 g verse zalmfilet (ASC), in blokjes
1 komkommer
1 bosje radijs, schoongemaakt
2 el rijstazijn
1 el poedersuiker
4 el Japanse sojasaus
1 avocado
Bereidingswijze
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Meng de wortel met de sesamolie en voeg peper en eventueel zout toe. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Meng de rasp met de zalm en voeg peper en eventueel zout toe. Zet afgedekt in de koelkast. Pers de limoen uit en bewaar het sap.
Snij de komkommer en de radijs in flinterdunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline. Meng de rijstazijn met de poedersuiker en schep de komkommer en radijs erdoor. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Meng bijna al het limoensap met de sojasaus en breng hiermee de rijst op smaak. Verdeel de rijst over 4 kommen en verdeel de groenten en vis erover. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snij de avocado in plakjes of blokjes en meng met het restje limoensap. Leg de avocado op de rijst en serveer meteen.
Variatietip!
Varieer eens met de toppings. Kies bijvoorbeeld voor verse kruiden, wat rode peper en sesamzaad. Eet je liever vega? Voeg een gekookt ei, gebakken tofu of wat peulvruchten toe in plaats van zalm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
615 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
56 gram
Eiwitten
27 gram