
Poké to go
2 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1/2 pak zilvervliesrijst met quinoa en spelt (275 gram)
3 el sushi-azijn (Saitaku)
1 tl fijne kristalsuiker
4 el sesamzaad, geroosterd
400 g broccoli
1 zakje snoepgoed radijsmix (200 gram)
1 blikje Edamame bonen (155 gram, Bonduelle)
4 el wasabi mayonaise (fles, Saitaku)
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in 8 min. gaar. Besprenkel de hete rijst met de azijn, voeg de suiker, sesamzaad en zout naar smaak toe en schep goed om.
Maak kleine roosjes van 1 cm van de broccoli en kook ze in 4 min. beetgaar. Spoel koud onder de kraan. Snijd de radijs in schijfjes. Doe de rijst in 2 afsluitbare bakjes, verdeel de broccoli, radijs en edamame erover. Neem de fles wasabi mayo mee voor extra pit!