Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pollo Agrodolce met courgette en risotto

Pollo Agrodolce met courgette en risotto

Ingrediënten

  • 2 el milde olijfolie
  • 380 g kipdijfilet, (Hollandse Beter Leven keurmerk 1*) in 4 stukken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el suiker
  • 2 el rode wijnazijn
  • sap van 1 sinaasappel
  • 250 g risottorijst
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 2 courgettes, in staafjes
  • 60 g Grana Padano kaas
Pollo Agrodolce met courgette en risotto product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 el olie in een koekenpan en braad de stukken kip rondom aan. Haal uit de pan en leg apart op een bord. Voeg de helft van de ui, de knoflook en de laurierblaadjes toe aan de pan en fruit dit mengsel 3 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  2. Voeg de suiker, wijnazijn en het sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en zout. Laat even koken en doe dan de stukken kip terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de kip in 30 min. gaar sudderen.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een pan met dikke bodem (voor de risotto) en voeg de andere helft van de uitjes toe. Laat 2 min. zachtjes fruiten.
  4. Voeg de risottorijst toe en bak de rijstkorrels mee tot ze glazig zien. Voeg 650 ml heet water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en roer tot het bouillonblokje is opgelost. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de risotto in 15 min. zachtjes gaar koken. Afgieten hoeft niet, het vocht is dan weg gekookt.
  5. Voeg de courgette toe aan de pan met kip, meng door de saus en laat 8 min. meestoven.
  6. Meng de kaas door de risotto en serveer de risotto met de kip met groenten ernaast.

    Voedingswaarde

  • Kcal 575
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 66 g
  • Vet 20 g