
Pollo Agrodolce met courgette en risotto
4 pers.
ca. 40 min
Italiaans
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
380 g kipdijfilet, (Hollandse Beter Leven keurmerk 1*) in 4 stukken
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1 el suiker
2 el rode wijnazijn
sap van 1 sinaasappel
250 g risottorijst
1 bouillonblokje (kip of groente)
2 courgettes, in staafjes
60 g Grana Padano kaas
Bereidingswijze
Verhit 1 el olie in een koekenpan en braad de stukken kip rondom aan. Haal uit de pan en leg apart op een bord. Voeg de helft van de ui, de knoflook en de laurierblaadjes toe aan de pan en fruit dit mengsel 3 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Voeg de suiker, wijnazijn en het sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en zout. Laat even koken en doe dan de stukken kip terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de kip in 30 min. gaar sudderen.
Verhit ondertussen 1 el olie in een pan met dikke bodem (voor de risotto) en voeg de andere helft van de uitjes toe. Laat 2 min. zachtjes fruiten.
Voeg de risottorijst toe en bak de rijstkorrels mee tot ze glazig zien. Voeg 650 ml heet water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en roer tot het bouillonblokje is opgelost. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de risotto in 15 min. zachtjes gaar koken. Afgieten hoeft niet, het vocht is dan weg gekookt.
Voeg de courgette toe aan de pan met kip, meng door de saus en laat 8 min. meestoven.
Meng de kaas door de risotto en serveer de risotto met de kip met groenten ernaast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
575 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
66 gram
Eiwitten
31 gram