Pollo Agrodolce met courgette en risotto - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pollo Agrodolce met courgette en risotto

Pollo Agrodolce met courgette en risotto

Pollo Agrodolce met courgette en risotto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 el milde olijfolie
  • 380 g kipdijfilet, (Hollandse Beter Leven keurmerk 1*) in 4 stukken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el suiker
  • 2 el rode wijnazijn
  • sap van 1 sinaasappel
  • 250 g risottorijst
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 2 courgettes, in staafjes
  • 60 g Grana Padano kaas
Bereiden
Verhit 1 el olie in een koekenpan en braad de stukken kip rondom aan. Haal uit de pan en leg apart op een bord. Voeg de helft van de ui, de knoflook en de laurierblaadjes toe aan de pan en fruit dit mengsel 3 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Voeg de suiker, wijnazijn en het sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en zout. Laat even koken en doe dan de stukken kip terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de kip in 30 min. gaar sudderen.
Verhit ondertussen 1 el olie in een pan met dikke bodem (voor de risotto) en voeg de andere helft van de uitjes toe. Laat 2 min. zachtjes fruiten.
Voeg de risottorijst toe en bak de rijstkorrels mee tot ze glazig zien. Voeg 650 ml heet water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en roer tot het bouillonblokje is opgelost. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de risotto in 15 min. zachtjes gaar koken. Afgieten hoeft niet, het vocht is dan weg gekookt.
Voeg de courgette toe aan de pan met kip, meng door de saus en laat 8 min. meestoven.
Meng de kaas door de risotto en serveer de risotto met de kip met groenten ernaast.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
66 g
vet
20 g
Kcal
575