Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pollo tonnato

Pollo tonnato

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn in water (160 g)
  • 2 ansjovisjes (blik)
  • 1 potje kappertjes (100 g)
  • 6 el mayonaise
  • ½ bakje bladpeterselie
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 250 g ovengebakken kipfilet (PLUS Puur van Smaak)
  • 1 zakje rucola (40 g, Biologisch PLUS)
  • Benodigdheden: staafmixer
Pollo tonnato product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Laat de tonijn en de ansjovis een beetje uitlekken en doe ze in de beker van de staafmixer. Laat de kappertjes goed uitlekken. Doe de mayonaise, 2 eetlepels water en de helft van de kappertjes bij de tonijn en pureer tot een gladde saus. Hak de peterselie fijn en voeg 1 eetlepel toe aan de saus. Mix er kort door. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de tonijnsaus op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  2. 2 Verdeel de kipfilet over 4 borden. Schep de saus erover, garneer met de rest van de kappertjes, peterselie, citroenrasp en rucola.

    Voedingswaarde

  • Kcal 325
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 6 g
  • Vet 22 g