
Pollo tonnato
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 blikje tonijn in water (160 g)
2 ansjovisjes (blik)
1 potje kappertjes (100 g)
6 el mayonaise
½ bakje bladpeterselie
1 citroen (schoongeboend)
250 g ovengebakken kipfilet (PLUS Puur van Smaak)
1 zakje rucola (40 g, Biologisch PLUS)
Benodigdheden: staafmixer
Bereidingswijze
1 Laat de tonijn en de ansjovis een beetje uitlekken en doe ze in de beker van de staafmixer. Laat de kappertjes goed uitlekken. Doe de mayonaise, 2 eetlepels water en de helft van de kappertjes bij de tonijn en pureer tot een gladde saus. Hak de peterselie fijn en voeg 1 eetlepel toe aan de saus. Mix er kort door. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de tonijnsaus op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
2 Verdeel de kipfilet over 4 borden. Schep de saus erover, garneer met de rest van de kappertjes, peterselie, citroenrasp en rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
24 gram