
Polpettine Napoletane al sugo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Mediterraans
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
2 eieren
4 sneeën witbrood (verkruimeld, van oud brood)
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
50 gram blanke rozijnen
2 eetlepels peterselie (gehakt)
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 ui (gesnipperd)
400 gram gepelde tomaten
1 handje basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
2. Meng het gehakt met de eieren, het broodkruim, de kaas, rozijnen, peterselie, zout en peper.
3. Vorm er balletjes zo groot als bitterballen van en leg ze op de bakplaat. Bak ze circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze een krokant laagje krijgen. Neem ze uit de oven.
4. Verhit intussen de olijfolie met de knoflook en ui en smoor 2-3 minuten. Voeg de tomaten met sap toe en breng aan de kook met zout en peper. Kook zachtjes 15-20 minuten.
5. Pureer de saus met een staafmixer. Leg de gehaktballetjes (polpettine) in de tomatensaus (sugo) en verwarm zonder te koken.
6. Bestrooi met basilicum. Lekker met pasta of ciabatta.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
645 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie