
Pommes duchesse
Bijgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
200 milliliter warme melk
50 gram boter
0 nootmuskaat (versgeraspt)
1 ei (losgeklopt)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
2. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
3. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree.
4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
5. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop 1 losgeklopt ei door de aardappelpuree.
6. Schep de puree in de spuitzak. Spuit rozetten aardappelpuree op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
310 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
41 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie