
Pommes duchesse
4 pers.
ca. 70 min
Frans
Ingrediënten
1 kg driekleuren aardappelen
50 g boter, op kamertemperatuur
100 g plakjes pancetta of gerookt ontbijtspek, in repen
2 takjes rozemarijn750 g kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
100 ml warme melk
50 g boter, in klontjes
evt. nootmuskaat
2 eidooiers EXTRA spuitzak
bakplaat
bakpapier
Bereidingswijze
Kook de aardappelen met zout in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Stamp ze met de warme melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Roer de losgeklopte eidooiers gelijkmatig door de puree. Laat de puree iets afkoelen, klop nog eens door en doe over in een spuitzak.
Zet een bakplaat met bakpapier klaar en spuit hier rozetten op van de puree. Bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
5 gram