Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pommes duchesse

Pommes duchesse

Ingrediënten

  • 1 kg driekleuren aardappelen
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g plakjes pancetta of gerookt ontbijtspek, in repen
  • 2 takjes rozemarijn750 g kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 100 ml warme melk
  • 50 g boter, in klontjes
  • evt. nootmuskaat
  • 2 eidooiers EXTRA spuitzak
  • bakplaat
  • bakpapier
Pommes duchesse product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen met zout in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Stamp ze met de warme melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel nootmuskaat.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Roer de losgeklopte eidooiers gelijkmatig door de puree. Laat de puree iets afkoelen, klop nog eens door en doe over in een spuitzak.
  3. Zet een bakplaat met bakpapier klaar en spuit hier rozetten op van de puree. Bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 270
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Vet 14 g