
Pompoen hasselback met laurier
4 pers.
ca. 80 min
Ingrediënten
1 flespompoen
4 el milde olijfolie (LB)
1 el gedroogde rozemarijn
6 laurierblaadjes
1 bol knoflook
100 g gerookte amandelen (bakje 175 g)
2 el fijngesneden platte peterselie
Extra nodig: bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte, schil met een dunschiller en verwijder de zaden en draden. Leg met de snijkant naar beneden op de snijplank en snijd ze dan in de breedte om de 5 mm in, maar niet helemaal door. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met rozemarijn en peper en zout naar smaak. Steek de laurier ertussen.
Snijd het kapje van de knoflook, schenk de rest van de olijfolie erover en verpak in aluminiumfolie. Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 50 min. in de oven gaar. Check na 30 min. Hak de amandelen en peterselie grof en strooi de laatste 5 min. over de pompoen.
Knijp aan tafel de knoflook uit de bol en bestrijk de pompoen ermee.
Variatietip!
Lekker met gevulde portobello met brie (Feestelijk PLUS) en aardappeltwister (Feestelijk PLUS).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
300 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
9 gram