1. Home/
  2. Recepten/
  3. Pompoen-kokossoep met gemberroom en amandelcrunch

Pompoen-kokossoep met gemberroom en amandelcrunch

Pompoen-kokossoep met gemberroom en amandelcrunch product foto
  • Ingredienten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 ml room
  • 2 cm verse gember, fijn geraspt
  • 2 el amandelschaafsel
  • EXTRA staafmixer
Bereiden
Verhit de olijfolie in een (soep)pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook in circa 3 minuten onder regelmatig omscheppen glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en bak circa 2 minuten mee.
Roer de kokosmelk door het pompoenmengsel, verkruimel het groentebouillonblokje erboven en voeg 5 ml warm water toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep afgedekt circa 20 minuten zachtjes koken.
Klop intussen de room met de geraspte gember lobbig maar niet stijf en rooster het amandelschaafsel heel licht in een droge koekenpan. Hak ze vervolgens grof.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad en verdeel over 4 mooie kommen of diepe borden.
Druppel de room in de vorm van een kerstbal in de soep en bestrooi met amandelschaafsel.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 400
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie