Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoen-kokossoep met gemberroom en amandelcrunch

Pompoen-kokossoep met gemberroom en amandelcrunch

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 ml room
  • 2 cm verse gember, fijn geraspt
  • 2 el amandelschaafsel
  • EXTRA staafmixer
Pompoen-kokossoep met gemberroom en amandelcrunch product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een (soep)pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook in circa 3 minuten onder regelmatig omscheppen glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en bak circa 2 minuten mee.
  2. Roer de kokosmelk door het pompoenmengsel, verkruimel het groentebouillonblokje erboven en voeg 5 ml warm water toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep afgedekt circa 20 minuten zachtjes koken.
  3. Klop intussen de room met de geraspte gember lobbig maar niet stijf en rooster het amandelschaafsel heel licht in een droge koekenpan. Hak ze vervolgens grof.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad en verdeel over 4 mooie kommen of diepe borden.
  5. Druppel de room in de vorm van een kerstbal in de soep en bestrooi met amandelschaafsel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 9 g
  • Vet 39 g