
Pompoen-kokossoep met gemberroom en amandelcrunch
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
400 ml kokosmelk
1 groentebouillonblokje
125 ml room
2 cm verse gember, fijn geraspt
2 el amandelschaafsel
EXTRA staafmixer
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een (soep)pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook in circa 3 minuten onder regelmatig omscheppen glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en bak circa 2 minuten mee.
Roer de kokosmelk door het pompoenmengsel, verkruimel het groentebouillonblokje erboven en voeg 5 ml warm water toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep afgedekt circa 20 minuten zachtjes koken.
Klop intussen de room met de geraspte gember lobbig maar niet stijf en rooster het amandelschaafsel heel licht in een droge koekenpan. Hak ze vervolgens grof.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad en verdeel over 4 mooie kommen of diepe borden.
Druppel de room in de vorm van een kerstbal in de soep en bestrooi met amandelschaafsel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
3 gram