
Pompoen-linzencurry
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie
1 rode ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 stuk verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels kerriepoeder
600 gram pompoen (geschild, in blokjes)
200 milliliter kokosmelk
400 milliliter groentebouillon
4 tomaten (in blokjes)
2 eetlepels sojasaus
1 snufje cayennepeper
400 gram linzen (uitgelekt, blik)
250 gram diepvriesdoperwten
2 eetlepels koriander (gehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en kurkuma 2-3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak deze 1-2 minuten mee.
2. Schep de pompoen, kokosmelk, bouillon, tomaten, sojasaus en cayennepeper erdoor en kook afgedekt zachtjes circa 20 minuten.
3. Meng de linzen en doperwten erdoor en kook nog 3-4 minuten. Bestrooi de curry met de koriander. Lekker met naanbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
11 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie