

Pompoen tomatensoep met gerookte kip
Lunch
4 pers.
ca. 45 min
20.64 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Pompoen
500 gram Tomaten
1 stuk Uien
3 stuks Kip bouillon
4 eetlepel Creme fraiche
100 gram Gerookte kipfilet
1 takjes Basilicum
Bereidingswijze
1. Ook nodig: staafmixer of blender.
2. Was de pompoen, snij door midden en verwijder de zaadjes. Snij vervolgens in blokjes. Snijd de tomaat en ui in grove stukken.
3. Verhit de olie in een soeppan en roerbak de pompoen, tomaat en ui een paar minuten aan. Voeg de bouillonblokjes en 1.5 liter water toe. Laat 15 tot 20 minuten zacht koken tot alle groenten gaar zijn.
4. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep indien nodig op smaak met peper en zout en laat inkoken tot de gewenste dikte.
5. Schenk de soep in 4 kommen en garneer met de gerookte kipreepjes, een lepel crème fraîche en een blaadje basilicum.
Meer recepten in de categorie