
Pompoen uit de oven met gepocheerd eitje en bulgur
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 kilo flespompoen
1 eetlepel olijfolie
2 knoflookteentjes (gesnipperd)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen peper
1 theelepel nootmuskaat (vers geraspt)
300 gram bulgur
1 citroen (rasp en sap)
80 gram verse tuinkruiden (peterselie, munt, basilicum, oregano)
3 bosuien
100 gram gedroogde tomaatjes op olie
150 gram feta
4 eieren (zo vers mogelijk)
50 gram zakje salademix-pitten (50 gr, geroosterd)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
2. Was en snijd de pompoen in ronde plakken van 1,5 - 2 cm dik en lepel de pitten en draden eruit. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Meng 2 el olijfolie met de knoflook, paprikapoeder, peper en zout en bestrijk de pompoen ermee. Bak de pompoen in ca. 25 minuten gaar.
4. Haal de pompoen uit de oven en bestrooi met nootmuskaat.
5. Giet intussen 400 ml kokend water over de bulgur in een hittebestendige kom en laat 15 minuten wellen. Roer daarna los met 4 el olijfolie, de citroenrasp en wat peper en zout.
6. Snijd de tuinkruiden grof, snijd de lente-ui fijn, snijd de tomaatjes in reepjes en verkruimel de feta.
7. Breng in een pan water aan de kook en houd net tegen de kook aan en voeg 1 el citroensap toe. Maak een lichte draaikolk met een lepel in het water en breek voorzichtig een ei in het midden. Kook ca. 2,5 minuut en schep over in een kom met warm water om het ei warm te houden. Kook zo ook de andere 3 eitjes.
8. Leg de pompoenplakken naast elkaar op een schaal. Meng de bulgur met de rest van het citroensap, de kruiden, bosui, tomaatreepjes, de feta en de pitten en schep op de pompoenplakken.
9. Leg de eitjes op de bulgur.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
785 kcal
Vetten
37 gram
Koolhydraten
74 gram
Vezels
87 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie