
Pompoen wortelsoep
Voorgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 stuk flespompoen
1 stuk grote winterpeen
3 stukken kleine sjalotten
4 centimeter verse gember
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder
1 liter kippenbouillon
1 stuk bos/lente-uitjes
250 mililiters kokosmelk
1 theelepel zout
1 theelepel grof gemalen peper
1 eetlepel citroen- of limoensap
Bereidingswijze
1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Schil de pompoen bijvoorbeeld met een kaasschaaf en snijd in stukjes.
2. Maak de wortel schoon en snijd in stukjes.
3. Snipper de sjalotjes en snijd de gember fijn.
4. Verhit olijfolie in een grote pan. Fruit de sjalotten en voeg vervolgens de gember, pompoen, wortel en kerriepoeder toe.
5. Schenk de kippenbouillon erbij en laat het zo’n 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen en wortel gaar zijn.
6. Snijd een lente-ui heel fijn.
7. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
8. Klop de kokosmelk tot schuim. Verdeel de soep over 4 glaasjes, werk het af met een laagje kokosschuim en bestrooi met een beetje lente-ui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
215 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie