Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoen-wortelsoep met krokante fetacrumble

Pompoen-wortelsoep met krokante fetacrumble

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 gele ui
  • 3 bospeentjes
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 bosje peterselie
  • 2 tl citroenrasp
  • 100 g feta
  • 1 liter groentebouillon
Pompoen-wortelsoep met krokante fetacrumble product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Verwijder de schil met een mes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verwarm een hapjespan of soeppan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui. Rasp de wortels, verwijder de uiteindes en snijd in plakjes. Voeg toe aan de ui en bak op laag vuur nog een paar minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Hak ondertussen het brood en de peterselie fijn. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur en bak hierin het broodkruim krokant. Draai het vuur uit en voeg de peterselie, citroenrasp en een snufje zout toe. Verbrokkel de feta en meng door het broodkruim. Zet apart tot gebruik
  4. Doe de pompoenblokjes bij de wortel en voeg de bouillon toe. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel over vier kommen of diepe borden en garneer met de fetacrumble.