

Pompoen-wortelsoep met krokante fetacrumble
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Soep
7.15 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Pompoen
1 stuk Gele ui
3 stuks Bospeen
2 sneetjes Wit brood
1 bosje Peterselie
2 theelepel Citroenrasp
100 gram Feta
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Verwijder de schil met een mes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
2. Snipper ondertussen de ui. Verwarm een hapjespan of soeppan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui. Rasp de wortels, verwijder de uiteindes en snijd in plakjes. Voeg toe aan de ui en bak op laag vuur nog een paar minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
3. Hak ondertussen het brood en de peterselie fijn. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur en bak hierin het broodkruim krokant. Draai het vuur uit en voeg de peterselie, citroenrasp en een snufje zout toe. Verbrokkel de feta en meng door het broodkruim. Zet apart tot gebruik.
4. Doe de pompoenblokjes bij de wortel en voeg de bouillon toe. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel over vier kommen of diepe borden en garneer met de fetacrumble.
Meer recepten in de categorie