
Pompoencurry met kip en munt
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk pompoen
50 gram cashewnoten (ongezouten)
1 bosje munt
300 gram kipfilets
2 eetlepels gele currypasta
200 ml kokosmelk
100 gram tuinerwten
300 gram basmatirijst
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Hak de cashewnoten en munt grof.
3. Verhit een scheutje olie in een stoofpan en bak de blokjes pompoen ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de kip en de currypasta toe en bak nog een keer voor 5 minuten. Voeg de kokosmelk en 200 ml water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de tuinerwten toe.
4. Bereid de basmatirijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
5. Verdeel de curry over 4 borden, garneer met de cashewnoten en munt en serveer samen met de rijst.
TIP: Lekker met naanbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2755 Kj
Calorieën
656 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
73 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
34 gram