
Pompoenfrittata met geitenkaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Europees
Ingrediënten
400 gram pompoenblokjes (koelvers)
450 gram gekruide opbakaardappeltjes (koelvers)
400 gram spinazie
6 eieren
125 gram geitenkaas (vers, naturel)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pompoenblokjes met de aardappeltjes en 2 el zonnebloemolie in de ovenschaal en rooster 15 min. boven in de oven.
2. Verhit intussen een droge koekenpan en laat de spinazie hand voor hand slinken. Laat goed uitlekken in een vergiet. Klop de eieren los met 100 ml water.
3. Neem de ovenschaal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Meng de spinazie door de groenten en aardappel. Verkruimel de geitenkaas erboven en schenk het eimengsel erop.
4. Rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot het ei gestold is en de frittata aan de randen lichtbruin kleurt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
459 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
29 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
18 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie