Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoenpannenkoekjes met rozijnen en pijnboompitten

Pompoenpannenkoekjes met rozijnen en pijnboompitten

Ingrediënten

  • 600 g pompoen
  • snufje kaneel
  • versgemalen nootmuskaat
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 50 g blanke rozijnen, in heet water geweld
  • 50 g boter
  • 20 g pijnboompitjes, licht geroosterd
  • evt. klontje koude boter, stroop of honing
Pompoenpannenkoekjes met rozijnen en pijnboompitten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snijd in stukken. Kook de pompoen in weinig water met wat zout in 10 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken in een vergiet en stamp er puree van met een snuf kaneel, nootmuskaat, zout en peper.
  2. Klop er met een garde het zelfrijzend bakmeel, de eieren, melk en blanke rozijnen door.
  3. Verwarm steeds een beetje boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak in porties van 3 kleine pannenkoekjes van het beslag. Je kunt ook een poffertjespan gebruiken, dan maak je pompoenpoffertjes. Houd de gebakken pannenkoekjes eventueel warm in een matig warme oven.
  4. Bestrooi de pannenkoekjes met geroosterde pijnboompitjes en een snufje zeezout. Serveer ze warm met een klontje koude boter, een beetje stroop of honing.

Variatie

Voeg de geroosterde pijnboompitjes samen met de rozijnen toe aan het beslag.

    Voedingswaarde

  • Kcal 310
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 31 g
  • Vet 16 g