1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoenpannenkoekjes met rozijnen en pijnboompitten

Pompoenpannenkoekjes met rozijnen en pijnboompitten

Pompoenpannenkoekjes met rozijnen en pijnboompitten product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g pompoen
  • snufje kaneel
  • versgemalen nootmuskaat
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 50 g blanke rozijnen, in heet water geweld
  • 50 g boter
  • 20 g pijnboompitjes, licht geroosterd
  • evt. klontje koude boter, stroop of honing
Bereiden
Schil de pompoen en snijd in stukken. Kook de pompoen in weinig water met wat zout in 10 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken in een vergiet en stamp er puree van met een snuf kaneel, nootmuskaat, zout en peper.
Klop er met een garde het zelfrijzend bakmeel, de eieren, melk en blanke rozijnen door.
Verwarm steeds een beetje boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak in porties van 3 kleine pannenkoekjes van het beslag. Je kunt ook een poffertjespan gebruiken, dan maak je pompoenpoffertjes. Houd de gebakken pannenkoekjes eventueel warm in een matig warme oven.
Bestrooi de pannenkoekjes met geroosterde pijnboompitjes en een snufje zeezout. Serveer ze warm met een klontje koude boter, een beetje stroop of honing.
Variatie
Voeg de geroosterde pijnboompitjes samen met de rozijnen toe aan het beslag.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie