
Pompoenpannenkoekjes met rozijnen en pijnboompitten
4 pers.
ca. 60 min
Overig
Ingrediënten
600 g pompoen
snufje kaneel
versgemalen nootmuskaat
100 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
50 ml melk
50 g blanke rozijnen, in heet water geweld
50 g boter
20 g pijnboompitjes, licht geroosterd
evt. klontje koude boter, stroop of honing
Bereidingswijze
Schil de pompoen en snijd in stukken. Kook de pompoen in weinig water met wat zout in 10 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken in een vergiet en stamp er puree van met een snuf kaneel, nootmuskaat, zout en peper.
Klop er met een garde het zelfrijzend bakmeel, de eieren, melk en blanke rozijnen door.
Verwarm steeds een beetje boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak in porties van 3 kleine pannenkoekjes van het beslag. Je kunt ook een poffertjespan gebruiken, dan maak je pompoenpoffertjes. Houd de gebakken pannenkoekjes eventueel warm in een matig warme oven.
Bestrooi de pannenkoekjes met geroosterde pijnboompitjes en een snufje zeezout. Serveer ze warm met een klontje koude boter, een beetje stroop of honing.
Variatietip!
Voeg de geroosterde pijnboompitjes samen met de rozijnen toe aan het beslag.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
310 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
31 gram
Eiwitten
9 gram