In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoenpannenkoekjes met rozijnen en pijnboompitten

Pompoenpannenkoekjes met rozijnen en pijnboompitten

Pompoenpannenkoekjes met rozijnen en pijnboompitten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g pompoen
  • snufje kaneel
  • versgemalen nootmuskaat
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 50 g blanke rozijnen, in heet water geweld
  • 50 g boter
  • 20 g pijnboompitjes, licht geroosterd
  • evt. klontje koude boter, stroop of honing
Bereiden
Schil de pompoen en snijd in stukken. Kook de pompoen in weinig water met wat zout in 10 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken in een vergiet en stamp er puree van met een snuf kaneel, nootmuskaat, zout en peper.
Klop er met een garde het zelfrijzend bakmeel, de eieren, melk en blanke rozijnen door.
Verwarm steeds een beetje boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak in porties van 3 kleine pannenkoekjes van het beslag. Je kunt ook een poffertjespan gebruiken, dan maak je pompoenpoffertjes. Houd de gebakken pannenkoekjes eventueel warm in een matig warme oven.
Bestrooi de pannenkoekjes met geroosterde pijnboompitjes en een snufje zeezout. Serveer ze warm met een klontje koude boter, een beetje stroop of honing.
Variatie
Voeg de geroosterde pijnboompitjes samen met de rozijnen toe aan het beslag.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
31 g
vet
16 g
Kcal
310