
Pompoenplaattaart met o.a. kip, geitenkaas en boerenkool
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
10 plakjes roomboterbladerdeeg
150 g geitenkaas
100 ml slagroom
1 scheutje melk
450 g pompoenblokjes (diepvries)
4 kipdijfilets
1 ui
250 g verse boerenkool (fijn)
1 granaatappel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verkruimel de geitenkaas boven een kom, giet de slagroom erbij en meng met een garde tot een glad mengsel.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de bladerdeegplakjes zodat je één lange plak krijgt.
Zorg dat de randjes van het bladerdeeg een halve centimeter overlappen en vouw de randjes 1 centimeter naar binnen.
Bestrijk de randjes met de melk.
Verdeel het geitenkaasmengsel over het deeg, verdeel hierover de pompoen en breng op smaak met peper en zout.
Bak de plaattaart in ongeveer 25 minuten in de oven.
Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kipdijfilets gaar.
Snijd de kip in stukjes en leg apart.
Snijd de ui in ringen en fruit deze met de boerenkool in de koekenpan van de kip.
Breng op smaak met een snufje zout en peper.
Haal de plaattaart uit de oven en check of de pompoen gaar is.
Verdeel de boerenkool, kip en granaatappelpitjes over de plaattaart en serveer direct.