
Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 eetlepel kerriepoeder
600 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
500 milliliter groentebouillon
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
100 crème fraîche
0.5 bosjes bieslook (grof gesnipperd)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
3. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee.
4. Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee.
5. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de pompoen circa 20 minuten zacht koken met het deksel op de pan.
6. Maak intussen de kaaskrokantjes.
7. Meng de kaas met de rozemarijn en een snuf peper.
8. Schep kleine bergjes met wat tussenruimte op de bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin.
9. Laat de krokantjes op de bakplaat afkoelen tot ze stevig zijn.
10. Pureer de soep met een staafmixer glad en romig en breng op smaak met zout en peper.
11. Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi de soep met de bieslook.
12. Serveer de kaaskrokantjes erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie