
Pompoensoep met rookworstcroutons en koriander
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
28.37 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram Pureersoep
1 theelepel Gemalen komijn
1 theelepel Gemberpoeder
750 ml Kippenbouillon
1 stuk Rookworst
2 sneetjes Wit brood
5 takjes Koriander
1 theelepel Chili flakes
4 eetlepel Crème fraîche
Bereidingswijze
1. Verwarm een soep- of hapjespan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Fruit hierin de soepgroenten, komijn en gemberpoeder gedurende 3-5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 10-15 minuten op laag tot middelhoog vuur, tot de groenten gaar zijn.
2. Snijd ondertussen de rookworst in kleine stukjes ter grootte van spekblokjes. Snijd de sneetjes brood in iets grotere blokjes. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de stukjes rookworst samen met het brood goudbruin en krokant, ongeveer 10 minuten.
3. Haal de blaadjes koriander van de takjes en hak grof. Breng de croutons op smaak met zout en de chili flakes. Pureer de groenten met een staafmixer of in een blender of keukenmachine tot een gladde soep.
4. Verdeel de soep over vier kommen. Garneer met de crème fraîche, rookworstcroutons en koriander.
Meer recepten in de categorie