Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 1 pompoen in blokken
  • 2 winterwortels geschrapt, in plakken
  • 2 appels geschild, in vieren
  • stukje foelie of mespunt nootmuskaat
  • 1 liter groente- of kruidenbouillon
  • 3 eetlepels gehakte (platte) peterselie of verse spinazie
  • evt. 6 eetlepels crème fraîche of room
Bereiden
Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de pompoen, winterwortel en appel toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg de foelie toe, giet de bouillon erbij en laat dit circa 20 minuten zachtjes koken. Haal de foelie uit de pan en pureer de soep. Breng verder op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie en eventueel 1 eetlepel crème fraîche. Lekker met grof bruinbrood, besprenkeld met olijfolie gemengd met geperste knoflook.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
12 g
vet
17 g
Kcal
215