
Pompoensoep
6 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
1 ui grof gesnipperd
1 pompoen in blokken
2 winterwortels geschrapt, in plakken
2 appels geschild, in vieren
stukje foelie of mespunt nootmuskaat
1 liter groente- of kruidenbouillon
3 eetlepels gehakte (platte) peterselie of verse spinazie
evt. 6 eetlepels crème fraîche of room
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de pompoen, winterwortel en appel toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg de foelie toe, giet de bouillon erbij en laat dit circa 20 minuten zachtjes koken. Haal de foelie uit de pan en pureer de soep. Breng verder op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie en eventueel 1 eetlepel crème fraîche. Lekker met grof bruinbrood, besprenkeld met olijfolie gemengd met geperste knoflook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
215 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie