Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoensoep

Pompoensoep

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 1 pompoen in blokken
  • 2 winterwortels geschrapt, in plakken
  • 2 appels geschild, in vieren
  • stukje foelie of mespunt nootmuskaat
  • 1 liter groente- of kruidenbouillon
  • 3 eetlepels gehakte (platte) peterselie of verse spinazie
  • evt. 6 eetlepels crème fraîche of room
Pompoensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de pompoen, winterwortel en appel toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg de foelie toe, giet de bouillon erbij en laat dit circa 20 minuten zachtjes koken. Haal de foelie uit de pan en pureer de soep. Breng verder op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie en eventueel 1 eetlepel crème fraîche. Lekker met grof bruinbrood, besprenkeld met olijfolie gemengd met geperste knoflook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 215
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 12 g
  • Vet 17 g