
Popcorn met karamel en chocolade van Chantal Janzen
Nagerecht
6 pers.
ca. 10 min
Amerikaans
Ingrediënten
40 gram boter
90 gram suikers
1 eetlepel honing
100 gram zoute popcorn
0.5 theelepels zout
100 gram pure chocolade (of)
100 gram melkchocolade
Bereidingswijze
1. Doe de boter, de suiker en de honing in een grote pan en zet deze op middelhoog vuur.
2. Roer tot de boter gesmolten is en laat het mengsel, zonder te roeren, karamelliseren.
3. Voeg de popcorn toe en mix alles met elkaar.
4. Breng de popcorn op smaak met het extra zout en laat het iets afkoelen.
5. Smelt de chocolade au bain-marie en dompel de popcorn in kleine porties in de chocolade. Laat goed uitlekken op een vel bakpapier.
6. Serveer als de chocolade weer hard geworden is.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
483 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
3 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie