
Popcorn semifreddo met gezouten butterscotch
8 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
250 ml halfvolle melk (PlanetProof)
110 g zoete popcorn
6 eieren (Beter Leven 2 sterren)
180 g witte kristalsuiker
1 tl vanillearoma
600 ml slagroom
30 g roomboter
130 g lichte basterdsuiker
2 tl zout
EXTRA hittebestendige kom, metalen cakevorm, handmixer
Bereidingswijze
Breng de melk aan de kook, voeg 60 g popcorn toe en laat 10 min. trekken. Schenk het mengsel door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit de popcorn.
Splits 3 eieren. Doe de eidooiers samen met 3 eieren, witte suiker en vanillearoma in een hittebestendige kom. Plaats deze op een pan met kokend water en klop het eimengsel met een handmixer 8 min. tot het wit en stevig is. Zorg dat de kom het water niet raakt. Haal de kom van de pan, laat licht afkoelen en roer de popcorn-melk door het eimengsel.
Klop 450 ml slagroom tot stevige pieken en meng voorzichtig met een spatel door het ei/melk-mengsel. Roer vervolgens nog 25 g popcorn door het mengsel. Schenk het mengsel in een passende metalen vorm en zet deze <strong>minimaal 4-6 uur in de vriezer</strong>, tot de semifreddo volledig hard is.
Maak dan de butterscotch. Verwarm 150 ml slagroom met de roomboter, basterdsuiker en het zout al roerend in een pannetje tot er een romige saus ontstaat. Laat de saus afkoelen tot gebruik. Los de semifreddo uit de vorm door de buitenkant iets te verwarmen met een natte warme doek. Verdeel de butterscotch erover en bestrooi met de overgebleven popcorn.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
565 kcal
Vetten
35 gram
Koolhydraten
54 gram
Eiwitten
8 gram