Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Popcorn semifreddo met gezouten butterscotch

Popcorn semifreddo met gezouten butterscotch

Ingrediënten

  • 250 ml halfvolle melk (PlanetProof)
  • 110 g zoete popcorn
  • 6 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 180 g witte kristalsuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 600 ml slagroom
  • 30 g roomboter
  • 130 g lichte basterdsuiker
  • 2 tl zout
  • EXTRA hittebestendige kom, metalen cakevorm, handmixer
Popcorn semifreddo met gezouten butterscotch product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de melk aan de kook, voeg 60 g popcorn toe en laat 10 min. trekken. Schenk het mengsel door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit de popcorn.
  2. Splits 3 eieren. Doe de eidooiers samen met 3 eieren, witte suiker en vanillearoma in een hittebestendige kom. Plaats deze op een pan met kokend water en klop het eimengsel met een handmixer 8 min. tot het wit en stevig is. Zorg dat de kom het water niet raakt. Haal de kom van de pan, laat licht afkoelen en roer de popcorn-melk door het eimengsel.
  3. Klop 450 ml slagroom tot stevige pieken en meng voorzichtig met een spatel door het ei/melk-mengsel. Roer vervolgens nog 25 g popcorn door het mengsel. Schenk het mengsel in een passende metalen vorm en zet deze minimaal 4-6 uur in de vriezer, tot de semifreddo volledig hard is.
  4. Maak dan de butterscotch. Verwarm 150 ml slagroom met de roomboter, basterdsuiker en het zout al roerend in een pannetje tot er een romige saus ontstaat. Laat de saus afkoelen tot gebruik. Los de semifreddo uit de vorm door de buitenkant iets te verwarmen met een natte warme doek. Verdeel de butterscotch erover en bestrooi met de overgebleven popcorn.

    Voedingswaarde

  • Kcal 565
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 54 g
  • Vet 35 g