

Portobello burger
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
9.38 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Teen Knoflook
2 eetlepel Olijfolie mild
4 stuks Portobello
1 stuk Sjalot
2 stuks Tomaten
1 stuk Avocado
1 stuk Limoenen
1 Mespunt Komijn gemalen
4 bladeren Kropsla
4 stuks Hamburgerbroodjes
Bereidingswijze
1. Snijd de knoflook fijn en meng met de olijfolie. Smeer hier de portobello’s mee in en bak deze 4 tot 5 minuten aan beide kanten.
2. Snijd intussen de sjalot fijn en één tomaat in blokjes. Snijd de andere tomaat in plakken en zet opzij voor later. Prak de avocado fijn in een kom en voeg de sjalot en tomaat toe. Breng op smaak met zout, 2 el limoensap en de komijn.
3. Beleg de burgerbroodjes met de sla, wat plakjes tomaat, de portobello en verdeel hier de guacamole overheen. Leg de bovenkant van het broodje hierop en dien direct op.
Meer recepten in de categorie