

Portobello met paprikacouscous en feta
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Amerikaans
Ingrediënten
100 g couscous
4 portobello’s
4 el olijfolie**
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes**
1 tl paprikapoeder**
75 g feta, grof verkruimeld**
1 tl gedroogde tijm
½ zak rucola (à 85 g)**
1 citroen, in partjes
Bereidingswijze
Strooi de couscous in een schaal. Schenk er 175 ml heet water bij en wel 5 min.
Veeg de portobello’s schoon. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de portobello’s in 8 min. aan beide kanten bruin en gaar.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. mee.
Roer de couscous met een vork los. Schep de couscous, paprikapoeder en feta door de paprika. Breng op smaak met de tijm, en zout en peper.
Verdeel de rucola over 4 borden. Leg op elk bord een portobello. Schep de paprikacouscous in de portobello’s.
Serveer met de partjes citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
253 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
9 gram
Zout
0.50 gram
Meer recepten in de categorie