
Portobelloburger met homemade ovenfriet
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
800 g frietaardappelen
5 el zonnebloemolie
1 tl kerriepoeder
1 teen knoflook
4 portobella’s
400 g ijsbergsla met tuinkruiden
2 el wittewijnazijn
4 Korenlanders meergranen bollen
4 el mayonaise
1 tomaat
EXTRA bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappels en snij ze in dikke frieten van 1 cm dik.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de frieten erover. Sprenkel er 2 el olie, 1 tl kerriepoeder en zout over en schep om. Zet de frieten in het midden van de oven.
Schep tussentijds 23 keer om. Bak de frieten in ± 20 min. gaar en goudbruin.
Snij de knoflook fijn en meng met 1 el zonnebloemolie. Wrijf de portobella’s rondom in met de knoflookolie. Zet een droge koekenpan op laag vuur en leg de portobella’s met de bolle kant naar boven in de pan. Bak ze op deze manier 6 min. zachtjes.
Draai ze na 6 min. om en doe een deksel op de pan. Bak ze zo nogmaals 6 min. Haal daarna de deksel van de pan, draai de portobella’s nogmaals om en bak ze nog 3 min. zonder deksel.
Schep de ijsbergsla om met 2 el olie en 2 el azijn.
Snij de broodjes doormidden en besmeer alle helften met wat mayonaise en beleg vervolgens met ijsbergsla, een portobella en tomaat.
Serveer de burgers met de friet en de rest van de sla.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
675 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
64 gram
Eiwitten
15 gram