Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Portobelloburger met homemade ovenfriet

Portobelloburger met homemade ovenfriet

Portobelloburger met homemade ovenfriet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 g frietaardappelen
  • 5 el zonnebloemolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 teen knoflook
  • 4 portobella’s
  • 400 g ijsbergsla met tuinkruiden
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 Korenlanders meergranen bollen
  • 4 el mayonaise
  • 1 tomaat
  • EXTRA bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappels en snij ze in dikke frieten van 1 cm dik.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de frieten erover. Sprenkel er 2 el olie, 1 tl kerriepoeder en zout over en schep om. Zet de frieten in het midden van de oven.
Schep tussentijds 2­3 keer om. Bak de frieten in ± 20 min. gaar en goudbruin.
Snij de knoflook fijn en meng met 1 el zonnebloemolie. Wrijf de portobella’s rondom in met de knoflookolie. Zet een droge koekenpan op laag vuur en leg de portobella’s met de bolle kant naar boven in de pan. Bak ze op deze manier 6 min. zachtjes.
Draai ze na 6 min. om en doe een deksel op de pan. Bak ze zo nogmaals 6 min. Haal daarna de deksel van de pan, draai de portobella’s nogmaals om en bak ze nog 3 min. zonder deksel.
Schep de ijsbergsla om met 2 el olie en 2 el azijn.
Snij de broodjes doormidden en besmeer alle helften met wat mayonaise en beleg vervolgens met ijsbergsla, een portobella en tomaat.
Serveer de burgers met de friet en de rest van de sla.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
64 g
vet
39 g
Kcal
675