Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Prei-aardappelsoep met gerookte zalm

Prei-aardappelsoep met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 4 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 preien
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 700 g kruimige aardappels
  • 300 g gerookte zalm
  • 4 takjes peterselie
Prei-aardappelsoep met gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de sjalotjes en de knoflook met schil in een ovenschaal en bak ongeveer 20 minuten in de oven.
  3. Halveer de preien in de lengte en snijd in halve ringen.
  4. Verhit de boter in een ruime (braad)pan en bak de preien circa 4 minuten.
  5. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe.
  6. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
  7. Voeg de aardappels toe aan de pan en kook in circa 8 minuten gaar.
  8. Haal de knoflook en sjalotjes uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook en sjalotjes toe aan de pan.
  9. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  10. Breng op smaak met een beetje peper.
  11. Snijd de zalm in stukken en voeg twee derde toe aan de soep. Bewaar de rest voor de bloemkool.
  12. Pluk de peterselie.
  13. Garneer de soep met peterselie.