

Prei aardappelsoep
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
3.93 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
2 tenen Neutraal knoflook
2 stuks Prei
2 eetlepel Roomboter
500 gram Kruimige
1 stuk Bouillon
100 ml Slagroom
1 stuk Stokbrood
Bereidingswijze
1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de gewassen prei in halve ringen. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en prei aan tot dit zacht begint te worden.
2. Snijd de aardappels in grove stukken en voeg deze toe aan de pan, samen met het bouillonblokje en 1 liter water. Laat in 15 tot 18 minuten gaar koken, je moet de aardappels makkelijk kunnen inprikken met een mes.
3. Voeg de slagroom toe en proef of je de soep verder op smaak moet brengen met peper en zout.
4. Serveer met stokbrood.
5. Tip: Ben je dol op de textuur van een dikke soep? Pureer dan op het einde de soep glad.
Meer recepten in de categorie