Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Prei-bloemkoolsoep met knapperige spekblokjes

Prei-bloemkoolsoep met knapperige spekblokjes

Ingrediënten

  • 1 kilogram prei
  • 2 stuks groentebouillon
  • 400 gram kwark
  • 1 stuk bloemkool
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden
  • 10 gram bieslook
  • 125 gram spekblokjes
  • 4 sneetjes bruin brood
Prei-bloemkoolsoep met knapperige spekblokjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Snijd de prei in dunne ringen, de bloemkool in kleine roosjes en hak de bieslook fijn.
  3. 2. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei samen met 2 theelepels Italiaanse kruiden al roerend 5 minuten door. Voeg dan de bloemkool, 2 liter water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten doorkoken. Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer glad.
  4. 3. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de spekreepjes in 10 minuten krokant.
  5. 4. Meng een scheut olijfolie met 1 theelepel Italiaanse kruiden, bestrijk hiermee de boterhammen en rooster in dezelfde pan als de spekjes in 5 minuten krokant.
  6. 5. Verdeel de soep over de kommen, schep er 1 eetlepel kwark bovenop, garneer met de spekblokjes en de bieslook en serveer met de kruidige toast.

    Voedingswaarde

  • Kcal 249
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 24 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 5