
Prei-bloemkoolsoep met knapperige spekblokjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kilogram prei
2 stuks groentebouillon
400 gram kwark
1 stuk bloemkool
3 theelepels Italiaanse kruiden
10 gram bieslook
125 gram spekblokjes
4 sneetjes bruin brood
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Snijd de prei in dunne ringen, de bloemkool in kleine roosjes en hak de bieslook fijn.
2. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei samen met 2 theelepels Italiaanse kruiden al roerend 5 minuten door. Voeg dan de bloemkool, 2 liter water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten doorkoken. Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer glad.
3. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de spekreepjes in 10 minuten krokant.
4. Meng een scheut olijfolie met 1 theelepel Italiaanse kruiden, bestrijk hiermee de boterhammen en rooster in dezelfde pan als de spekjes in 5 minuten krokant.
5. Verdeel de soep over de kommen, schep er 1 eetlepel kwark bovenop, garneer met de spekblokjes en de bieslook en serveer met de kruidige toast.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1048 Kj
Calorieën
249 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
26 gram