
Prei-erwtensoep met krokante ham
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 ui
2 el olijfolie
2 stronken prei
450 g erwten (diepvries)
1½ kippenbouillontablet
½ bakje basilicum
100 g Serranoham (Puur van smaak)
2 el pompoenpitten
2 tl extra vergine olijfolie
Staafmixer
Bereidingswijze
1 Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui in 3 min. glazig. Snijd ondertussen de prei in ringen en voeg toe. Bak 1 min. mee. Schenk er 1 liter water bij en breng aan de kook. Verkruimel de bouillon erboven. Laat 5 min. koken.
2 Voeg de bevroren erwten toe en breng opnieuw aan de kook. Houd een paar mooie blaadjes basilicum achter voor garnering en voeg de rest toe. Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper.
3 Verhit ondertussen een koekenpan en bak de ham in 5 min. krokant. Verdeel de soep over de kommen. Bestrooi met de pompoenpitten, besprenkel met de extra vergine olijfolie en garneer met de ham.
Variatietip!
Vervang de basilicum ook eens door verse munt voor een extra fris accent.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
335 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie