Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Prei-erwtensoep met krokante ham

Prei-erwtensoep met krokante ham

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 stronken prei
  • 450 g erwten (diepvries)
  • 1½ kippenbouillontablet
  • ½ bakje basilicum
  • 100 g Serranoham (Puur van smaak)
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 tl extra vergine olijfolie
  • Staafmixer
Prei-erwtensoep met krokante ham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui in 3 min. glazig. Snijd ondertussen de prei in ringen en voeg toe. Bak 1 min. mee. Schenk er 1 liter water bij en breng aan de kook. Verkruimel de bouillon erboven. Laat 5 min. koken.
  2. 2 Voeg de bevroren erwten toe en breng opnieuw aan de kook. Houd een paar mooie blaadjes basilicum achter voor garnering en voeg de rest toe. Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper.
  3. 3 Verhit ondertussen een koekenpan en bak de ham in 5 min. krokant. Verdeel de soep over de kommen. Bestrooi met de pompoenpitten, besprenkel met de extra vergine olijfolie en garneer met de ham.

Variatie

Vervang de basilicum ook eens door verse munt voor een extra fris accent.

    Voedingswaarde

  • Kcal 335
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 17 g
  • Vet 18 g