
Prei-kerrieschotel met gehakt en aardappelschijfjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Engels
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
400 gram Gemend gehakt
2 theelepels kerriepoeder
2 preien (in dunne ringen)
50 gram boter
50 gram bloem
500 milliliter melk
200 gram belegen kaas (geraspt)
600 gram aardappelschijfjes (koelvers)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg het kerriepoeder en de prei toe en bak nog 5 minuten verder.
2. Smelt de boter in een (steel) pan. Voeg vervolgens de bloem toe en bak circa 1 minuut. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer goed door. Voeg de helft van de kaas toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
3. Leg de helft van de aardappel schijfjes in de ovenschaal en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel vervolgens de overige aardappelschijfjes erover. Schep de kaassaus erover en bestrooi met de overige kaas. Bak de schotel in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
780 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
27 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
41 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie