
Prei-kerriesoep met krokante prei
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
1 verspakket prei-kerriesoep (Feestelijk PLUS)
1 prei
2 eetlepels PLUS patentbloem
1 theelepel PLUS knoflookpoeder
6 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
Extra nodig: keukenpapier
Bereidingswijze
1 Bereid de soep volgens de aanwijzingen op het verspakket prei-kerriesoep (Feestelijk PLUS).
2 Snijd 1 prei in dunne ringen, was en droog ze goed. Bestrooi de preiringen met 2 eetlepels PLUS patentbloem en 1 theelepel PLUS knoflookpoeder en zout en peper naar smaak, schud goed en tik overtollige bloem er een beetje af.
3 Verhit 6 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel in een steelpan tot ca. 180 graden en frituur de preiringen in ca. 2 min. goudbruin en krokant. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
4 Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de gefrituurde preiringen.
Variatietip!
Lekker met fijngesneden bieslook en paprikapoeder.
Meer recepten in de categorie