
Preisoep met gerookte kip
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
1 ui
2 el olijfolie
2 kruimige aardappelen (150 g), geschild
2 grote stronken prei
50 ml droge witte wijn
1 kippenbouillonblokje
100 g gerookte kipfilet (vleeswaren)
½ bakje bieslook
Staafmixer
Bereidingswijze
Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm en bak ze 3 min. mee. Halveer de prei in de lengte, verwijder het groen en spoel schoon. Snijd ze in halve ringen en voeg ze toe. Bak ook 3 min. mee.
Schenk er 800 ml water en de wijn bij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken tot de aardappel en groente zacht zijn.
Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en (niet te veel) zout.
Snijd de bieslook fijn. Verdeel de soep over 4 kommen, maak ‘bloemen’ van de kipfilet en leg ze op de soep. Bestrooi met bieslook.
Lekker met een pompoenbroodje.
Variatietip!
Eten er vega's mee? Vervang de kippenbouillon door groentebouillon en de kipfilet door blauwaderkaas. Kidstip: laat de wijn achterwege. Maar voeg op het laatste moment 1-2 eetlepels azijn naar smaak toe. Dit geeft de soep net een frisse kick.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
255 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
11 gram