Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preisoep met gerookte kip

Preisoep met gerookte kip

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 kruimige aardappelen (150 g), geschild
  • 2 grote stronken prei
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 g gerookte kipfilet (vleeswaren)
  • ½ bakje bieslook
  • Staafmixer
Preisoep met gerookte kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm en bak ze 3 min. mee. Halveer de prei in de lengte, verwijder het groen en spoel schoon. Snijd ze in halve ringen en voeg ze toe. Bak ook 3 min. mee.
  2. Schenk er 800 ml water en de wijn bij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken tot de aardappel en groente zacht zijn.
  3. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en (niet te veel) zout.
  4. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de soep over 4 kommen, maak ‘bloemen’ van de kipfilet en leg ze op de soep. Bestrooi met bieslook.
  5. Lekker met een pompoenbroodje.

Variatie

Eten er vega's mee? Vervang de kippenbouillon door groentebouillon en de kipfilet door blauwaderkaas. Kidstip: laat de wijn achterwege. Maar voeg op het laatste moment 1-2 eetlepels azijn naar smaak toe. Dit geeft de soep net een frisse kick.

    Voedingswaarde

  • Kcal 255
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 12 g
  • Vet 18 g