
Preisoep met gerookte makreel en oregano-croutons
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
580 gram gerookte makreel
3 stuks aardappelen kruimig
2 sneden speltbroden
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
1 kilogram prei
100 ml kookroom
750 ml groentebouillon
1 theelepel oregano
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen en schil de aardappelen.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten en voeg vervolgens de prei en de aardappelen toe.
3. Voeg de bouillon toe en kook het geheel 20 minuten op laag vuur. Pureer met de staafmixer tot een egale soep.
4. Maak de makreel schoon door de huid en de graten te verwijderen en scheur in stukken.
5. Scheur het brood in kleine stukken en mix met de oregano. Verhit een scheut olijfolie in een pan en rooster de croutons 5 minuten.
6. Verdeel de soep over de kommen en leg de makreel erin. Garneer met wat room en serveer met de oregano-croutons.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2430 Kj
Calorieën
579 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
42 gram