Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preisoep met gerookte makreel en oregano-croutons

Preisoep met gerookte makreel en oregano-croutons

Ingrediënten

  • 580 gram gerookte makreel
  • 3 stuks aardappelen kruimig
  • 2 sneden speltbroden
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilogram prei
  • 100 ml kookroom
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 theelepel oregano
Preisoep met gerookte makreel en oregano-croutons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen en schil de aardappelen.
  3. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten en voeg vervolgens de prei en de aardappelen toe.
  4. 3. Voeg de bouillon toe en kook het geheel 20 minuten op laag vuur. Pureer met de staafmixer tot een egale soep.
  5. 4. Maak de makreel schoon door de huid en de graten te verwijderen en scheur in stukken.
  6. 5. Scheur het brood in kleine stukken en mix met de oregano. Verhit een scheut olijfolie in een pan en rooster de croutons 5 minuten.
  7. 6. Verdeel de soep over de kommen en leg de makreel erin. Garneer met wat room en serveer met de oregano-croutons.

    Voedingswaarde

  • Kcal 579
  • Eiwit 42 g
  • Koolhydraten 24 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 2