
Preisoep met geroosterde beenham
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
2 kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
300 gram preien (panklaar)
800 milliliter kippenbouillon
100 gram beenhammen (in reepjes)
125 milliliter crème fraîche
0 kerriepoeder (naar smaak)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels en prei in de kippenbouillon in circa 15 minuten gaar.
2. Rooster intussen de hamreepjes in een droge, hete koekenpan.
3. Pureer de soep en verdeel over warme soepkoppen of borden. Schep er een lepel crème fraîche op, bestrooi met kerriepoeder en maak het geheel af met de hamreepjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie