

Preisoep met knoflookbrood
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
1 ui
2 dikke preien
3 kruimige aardappelen
30g roomboter ongezouten (Melkan)
2 bouillonblokjes kip of groente
1 teen knoflook
4 el olijfolie extra vierge (fles, 1 l)
1 voorgebakken witte baquette (pak, 2 stuks)
150ml slagroom (Melkan)
2 el fijngesneden platte peterselie
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne ringen en was de prei goed. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Smelt de boter op een halfhoog vuur en fruit de ui met de prei al omscheppend ± 5 minuten. Voeg de aardappel, de bouillonblokjes en 750 ml water toe en breng alles aan de kook. Kook de prei en de aardappel in ± 15 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de knoflook boven 3 el olijfolie uit. Snijd de baquette in schuine plakjes, leg ze op een bakplaat en bestrijk ze met de knoflookolie. Bak de sneetjes brood in ca. 8 min. lichtbruin.
Pureer de soep met de staafmixer en roer hem eventueel door de zeef. Spoel de pan om en voeg de gepureerde soep en de slagroom toe. Breng de soep aan de kook. Proef de soep en breng hem op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen en garneer met de peterselie. Serveer met het knoflookbrood.
Meer recepten in de categorie