
Preistamppot met vega rookworst en tomaatjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
800 gram aardappelen
2 stuks vega rookworsten
3 stuks preien
2 teentjes knoflook
500 gram Plus Cocktailtrostomaten
75 ml melk
2 eetlepels Dijon mosterd
5 gram bieslook
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en kook ze in 15 á 20 minuten gaar.
2. Bereid de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verwarm de oven voor op de grillstand.
4. Snijd vervolgens de prei in ringen en pers de knoflook. Wok op middelvuur tot de prei gaar is.
5. Plaats de trostomaten in de ovenschaal en grill voor ongeveer 7 minuten.
6. Giet de aardappelen af, voeg de warme melk en wat peper toe. Stamp tot een fijne puree.
7. Voeg vervolgens de gewokte prei en de mosterd toe aan de puree en schep goed door. Snijd de bieslook fijn.
8. Serveer de stampot naast vega rookworst. Plaats een klein trosje cocktail tomaatjes op de stamppot en garneer met de bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1927 Kj
Calorieën
458 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie