Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preistamppot met vega rookworst en tomaatjes

Preistamppot met vega rookworst en tomaatjes

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen
  • 2 stuks vega rookworsten
  • 3 stuks preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram Plus Cocktailtrostomaten
  • 75 ml melk
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 5 gram bieslook
Preistamppot met vega rookworst en tomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de aardappels en kook ze in 15 á 20 minuten gaar.
  2. 2. Bereid de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  4. 4. Snijd vervolgens de prei in ringen en pers de knoflook. Wok op middelvuur tot de prei gaar is.
  5. 5. Plaats de trostomaten in de ovenschaal en grill voor ongeveer 7 minuten.
  6. 6. Giet de aardappelen af, voeg de warme melk en wat peper toe. Stamp tot een fijne puree.
  7. 7. Voeg vervolgens de gewokte prei en de mosterd toe aan de puree en schep goed door. Snijd de bieslook fijn.
  8. 8. Serveer de stampot naast vega rookworst. Plaats een klein trosje cocktail tomaatjes op de stamppot en garneer met de bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 458
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 8