
Preitaart met skrei
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram skrei
500 gram preien
200 g meergranenbrood
1 stuk venkel
10 gram dille
2 teentjes knoflook
150 gram roomboter
250 gram zure room
2 eetlepels bloem
1 stuk citroen
Bereidingswijze
+ keukenmachine
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en pers de knoflook. Snijd de skrei in blokjes, de venkel in kleine blokjes en de prei in ringen. Hak de dille fijn. Maal de boterhammen met een keukenmachine tot kruimels. Smelt de roomboter in een steelpannetje en rasp de citroen.
3. Meng de helft van de roomboter met de broodkruimels en de helft van de dille. Breng op smaak met zwarte peper. Verspreid over een bakplaat met bakpapier en rooster in de oven in 10 minuten knapperig.
4. Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan met de prei, de venkel en de knoflook. Bak op middelhoog vuur in 8 minuten zacht.
5. Meng de stukjes vis met de bloem, zodat alle stukjes bedekt zijn met een dun laagje. Meng vervolgens met de zure room, de citroenrasp en de resterende dille. Breng op smaak met zwarte peper.
6. Verdeel het skreimengsel over een ingevette ovenschaal, verdeel de prei met venkel erbovenop en eindig met de kruimellaag. Bak in de oven in 10-15 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2327 Kj
Calorieën
552 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
39 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
33 gram