Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preitaart met skrei

Preitaart met skrei

Ingrediënten

  • 500 gram skrei
  • 500 gram preien
  • 200 g meergranenbrood
  • 1 stuk venkel
  • 10 gram dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram roomboter
  • 250 gram zure room
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 stuk citroen
Preitaart met skrei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Pel en pers de knoflook. Snijd de skrei in blokjes, de venkel in kleine blokjes en de prei in ringen. Hak de dille fijn. Maal de boterhammen met een keukenmachine tot kruimels. Smelt de roomboter in een steelpannetje en rasp de citroen.
  4. Meng de helft van de roomboter met de broodkruimels en de helft van de dille. Breng op smaak met zwarte peper. Verspreid over een bakplaat met bakpapier en rooster in de oven in 10 minuten knapperig.
  5. Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan met de prei, de venkel en de knoflook. Bak op middelhoog vuur in 8 minuten zacht.
  6. Meng de stukjes vis met de bloem, zodat alle stukjes bedekt zijn met een dun laagje. Meng vervolgens met de zure room, de citroenrasp en de resterende dille. Breng op smaak met zwarte peper.
  7. Verdeel het skreimengsel over een ingevette ovenschaal, verdeel de prei met venkel erbovenop en eindig met de kruimellaag. Bak in de oven in 10-15 minuten gaar en goudbruin.

    Voedingswaarde

  • Kcal 552
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 39 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 7