
Prikkers met peer, kaas en rucola
8 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
1 peer (bijv. Conference)
100 g geitenkaas belegen 50+ (stuk, Klaverland van PLUS)
20 g zakje rucola (85 g) (LB)
1 el balsamico glaze met framboos (flesje 250 g, Ponti)
Extra nodig: 6 tapasprikkers 95 mm
Bereidingswijze
Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in ca. 24 stukjes.
Snijd de kaas in 16 kleine blokjes. Rijg aan elke tapasprikker om en om plukjes rucola, 2 blokjes kaas en 3 stukjes peer. Leg ze op een schaal, drizzle de balsamico glaze erover en bestrooi met peper naar smaak.
Variatietip!
Ook lekker met een plakje Parmaham ertussen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
59 kcal
Vetten
3 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
2 gram