
Pruimenclafoutis met rozemarijn
Nagerecht
4 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
400 gram pruimen
100 gram suiker
3 takjes rozemarijn
20 gram boter
2 eieren
2 eetlepels bloem
50 milliliter melk
75 milliliter room
1 eetlepel poedersuiker
Bereidingswijze
1. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Meng de pruimen met 3 eetlepels suiker en de rozemarijn en laat 2 uur marineren.
2. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Meng de pruimen met 3 eetlepels suiker en de rozemarijn en laat 2 uur marineren.
3. Smelt de boter en laat op middelhoge stand langzaam verkleuren tot goudbruin. Giet de boter dan meteen in een kom zodat de boter niet te donker wordt en verbrandt.
4. Bestrooi de ovenschaal met 1-2 eetlepels suiker. Verwarm de oven voor op 180ºC.
5. Klop de eieren los met de rest van de suiker. Voeg al kloppend de bloem toe en klop vervolgens de melk, room en bruine boter erdoor.
6. Giet het sap van de pruimen bij het beslag, roer door en giet het beslag in de ovenschaal. Verdeel de pruimen erover en bak de clafoutis in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
7. Bestrooi met de poedersuiker en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
290 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
41 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie