
Pulled Beef taco’s met avocado en feta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
49.56 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Runderriblappen
2 stuks Uien
4 tenen Knoflook
2 stuks Rode paprika
3 stuks Trostomaten
1 eetlepel Baharat
1 theelepel Limoenrasp
500 ml Runderbouillon
2 stuks Avocado
150 gram Radijsjes
1 bosje Koriander
100 gram Feta
12 stuks Kleine tortilla
100 gram Gemengde ijsbergsla
125 gram Zure room
Bereidingswijze
1. Snijd de runderriblappen en uien in grove stukken. Plet de tenen knoflook, snijd de paprika’s in reepjes en de trostomaten in parten. Verwarm een grote hapjespan met een scheut olijfolie. Bak hierin het vlees rondom bruin.
2. Voeg de ui, knoflook, paprika en tomaat toe, en bak nog 5 minuten mee. Breng ondertussen op smaak met peper, zout en de baharat. Voeg de limoenrasp en bouillon toe aan het vlees. Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat zo 45-60 minuten pruttelen, tot het vlees zacht wordt.
3. Verwijder de schil en pit van de avocado’s, en maak de radijsjes schoon. Snijd beiden in plakjes. Hak de koriander grof en verkruimel de feta. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot pulled beef. Giet eventueel iets van het kookvocht weg (of bewaar in de vriezer als jus) tot je een smeuïg, niet te nat geheel hebt.
4. Verwarm de tortilla’s kort in een droge pan of magnetron. Verdeel de ijsbergsla over de tortilla’s en top met de pulled beef, avocado, radijsjes, zure room en feta.
Meer recepten in de categorie