
Pulled beef wraps met avocado, koriander en zure room
4 pers.
ca. 20 min
Grieks
Ingrediënten
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 rijpe tomaten
800 g stooflappen
½ tl gemalen komijn
½ kaneel
½ paprikapoeder
1 tl oregano
½ tl cacao
3 el donkerbruine basterdsuiker
1 laurierblaadje
250 ml runder- of kippenbouillon van 1 blokje
400 g kidneybonen
8 tortilla’s
2 avocado’s
2 limoenen
1 bosje koriander
200 g zure room
8 blaadjes (krop)sla
pittige saus
Bereidingswijze
Snijd de ui in ringen, de knoflook en tomaat in grove stukken.
Meng samen met de stooflappen, specerijen, cacao, basterdsuiker en laurier in een grote braadpan.
Giet de bouillon op het vlees en breng op middelhoog vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan ongeveer 2,5 uur sudderen.
Voeg het laatste half uur de kidneybonen toe.
Verwarm vlak voordat je aan tafel gaat de bloemtortilla’s volgens de verpakking.
Snijd de avocado’s in plakjes, de limoenen in partjes en de koriander in grove stukken.
Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en serveer met alle ingrediënten in verschillende schaaltjes.
Vul de wraps aan tafel.