

Pulled paddenstoelen taco’s
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.21 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Paddenstoelen
2 eetlepel Olijfolie mild
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
1 eetlepel Komijn
2 theelepel Paprikapoeder
2 theelepel Koriander gemalen
3 eetlepel Chipotle
1 eetlepel Tomatenpuree
1 eetlepel Agave
500 gram Trostomaten
1 stuk Rode uien
1 stuk Limoenen
12 stuks Tacoschelpen
125 gram Melkan Haver crème fraiche
Bereidingswijze
1. Trek de paddenstoelen uit elkaar, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2. Verhit de olie in een stoofpan en bak de ui tot dit glazig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de komijn, paprikapoeder, korianderpoeder, chipotle adobesaus en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
3. Voeg nu de paddenstoelen en 3 eetlepels water toe. Laat dit op laag vuur sudderen tot de paddenstoelen gaar zijn. Breng als laatste op smaak met de agave, peper en zout.
4. Snijd intussen de tomaat in blokjes en snipper de rode ui. Meng dit met de sap van een halve limoen.
5. Beleg de tacoschelpen met de paddenstoelen, de tomatensalsa en de haver creme fraiche. Garneer optioneel nog met verse koriander.
Meer recepten in de categorie