
Pulled salmon
4 pers.
ca. 30 min
Amerikaans
Ingrediënten
600 g zalmfilet op de huid
1 zakje Santa Maria smokey honey- marinade
10 g platte peterselie, gehakt (bakje 20 g)
1 el azijn
2 tl suiker
2 el mayonaise
1 zak gesneden spitskool (400 g)
1 Monkeybread
1 groene peper (uit chili mix pepers), schoongemaakt en in dunne ringetjes
2 tomaten, in plakjes
Extra: Weber siliconenkwast
Bereidingswijze
Maak de marinade zoals aangegeven op de verpakking en smeer de snijkanten van de zalmfilet in met de marinade. Doe de vis in een afsluitbare trommel of plasticzak en leg een uur in de koeling.
Haal de vis uit de marinade en gril direct 10 minuten op de huid op een matig warme barbecue. Sluit de barbecue af, zodat ook de bovenkant van de vis kan garen.
Maak een dressing van de helft van de peterselie, azijn, suiker en mayonaise en meng deze door de spitskool.
Verwijder het vel van de zalm en trek deze in vlokken. Bereid het Monkeybread zoals aangegeven op de verpakking. Trek het Monkeybread uit elkaar in kleine bolletjes en beleg ze met een plakje tomaat, een beetje koolsalade, de zalmfilet en groene peper. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
645 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
41 gram