Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pulled salmon

Pulled salmon

Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet op de huid
  • 1 zakje Santa Maria smokey honey- marinade
  • 10 g platte peterselie, gehakt (bakje 20 g)
  • 1 el azijn
  • 2 tl suiker
  • 2 el mayonaise
  • 1 zak gesneden spitskool (400 g)
  • 1 Monkeybread
  • 1 groene peper (uit chili mix pepers), schoongemaakt en in dunne ringetjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • Extra: Weber siliconenkwast
Pulled salmon product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de marinade zoals aangegeven op de verpakking en smeer de snijkanten van de zalmfilet in met de marinade. Doe de vis in een afsluitbare trommel of plasticzak en leg een uur in de koeling.
  2. Haal de vis uit de marinade en gril direct 10 minuten op de huid op een matig warme barbecue. Sluit de barbecue af, zodat ook de bovenkant van de vis kan garen.
  3. Maak een dressing van de helft van de peterselie, azijn, suiker en mayonaise en meng deze door de spitskool.
  4. Verwijder het vel van de zalm en trek deze in vlokken. Bereid het Monkeybread zoals aangegeven op de verpakking. Trek het Monkeybread uit elkaar in kleine bolletjes en beleg ze met een plakje tomaat, een beetje koolsalade, de zalmfilet en groene peper. Bestrooi met de rest van de peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 645
  • Eiwit 41 g
  • Koolhydraten 46 g
  • Vet 32 g