In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pulled salmon

Pulled salmon

Pulled salmon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g zalmfilet op de huid
  • 1 zakje Santa Maria smokey honey- marinade
  • 10 g platte peterselie, gehakt (bakje 20 g)
  • 1 el azijn
  • 2 tl suiker
  • 2 el mayonaise
  • 1 zak gesneden spitskool (400 g)
  • 1 Monkeybread
  • 1 groene peper (uit chili mix pepers), schoongemaakt en in dunne ringetjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • Extra: Weber siliconenkwast
Bereiden
Maak de marinade zoals aangegeven op de verpakking en smeer de snijkanten van de zalmfilet in met de marinade. Doe de vis in een afsluitbare trommel of plasticzak en leg een uur in de koeling.
Haal de vis uit de marinade en gril direct 10 minuten op de huid op een matig warme barbecue. Sluit de barbecue af, zodat ook de bovenkant van de vis kan garen.
Maak een dressing van de helft van de peterselie, azijn, suiker en mayonaise en meng deze door de spitskool.
Verwijder het vel van de zalm en trek deze in vlokken. Bereid het Monkeybread zoals aangegeven op de verpakking. Trek het Monkeybread uit elkaar in kleine bolletjes en beleg ze met een plakje tomaat, een beetje koolsalade, de zalmfilet en groene peper. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
46 g
vet
32 g
Kcal
645