
Pumpkin Spice Latte
Drankje
4 pers.
ca. 25 min
Amerikaans
Ingrediënten
1 zakje pompoenblokjes
2 theelepels speculaaskruiden
4 stuks Plus koffiepads dark roast
6 deciliter volle melk
4 toefjes gezoete slagroom
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Snijd een klein beetje van de pompoen in mooie, kleine blokjes. Verdeel de grote stukjes over een bakplaat en bestrooi met met ⅔ van de speculaaskruiden. Hussel door elkaar. Leg er de kleine, mooie blokjes naast
3. Plaats in de voorverwarmde oven en laat roosteren tot de pompoen volledig gaar is. Schep tussendoor om zodat de pompoen niet te donker kleurt. Haal de kleine blokjes al eerder uit de oven. Deze worden gebruikt om de koffie mee te garneren.
4. Pureer de grove stukken pompoen in de blender of met behulp van een staafmixer tot een puree.
5. Meng een gedeelte van de puree met de melk in een steelpan en voeg er de rest van de speculaaskruiden aan toe. Je kunt nog een klein beetje speculaaskruiden bewaren om de koffie mee te garneren.
6. Verwarm de melk voorzichtig en mix pulserend met de staafmixer zodat het luchtig wordt.
7. Verdeel de “pompoenmelk” over 4 glazen.
8. Zet 4 kopjes krachtige koffie met de pads en schenk op de melk, zodat een apart laagje ontstaat
9. Spuit er een mooie rozet van de slagroom op en garneer met een paar pompoenblokjes en een snufje speculaaskruiden.
Meer recepten in de categorie