
Puree met spitskool en slavink
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 stuk spitskool
4 stuks slavinken
50 gram geitenkaas
50 gram walnoten
50 gram rozijnen
20 gram platte peterselie
800 gram aardappelen kruimig
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook deze 18 minuten. Giet af, stamp met een pureestamper fijn, voeg de geitenkaas en de rozijnen toe en roer tot een romige puree.
3. Snijd de spitskool in dunne reepjes en verwijder hierbij de harde onderkant van de kool. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de spitskool 5 minuten.
4. Verhit opnieuw een scheutje olie in een koekenpan en bak de slavinken in 6-8 minuten rondom goudbruin en gaar.
5. Hak vervolgens de peterselie fijn en de walnoten grof. Schep de peterselie samen met de roergebakken spitskool door de aardappelpuree.
6. Verdeel de puree met spitskool en de slavinken over de borden en garneer met de walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2881 Kj
Calorieën
685 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
52 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
32 gram