Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Puree met spitskool en slavink

Puree met spitskool en slavink

Ingrediënten

  • 1 stuk spitskool
  • 4 stuks slavinken
  • 50 gram geitenkaas
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram rozijnen
  • 20 gram platte peterselie
  • 800 gram aardappelen kruimig
Puree met spitskool en slavink product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. 2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook deze 18 minuten. Giet af, stamp met een pureestamper fijn, voeg de geitenkaas en de rozijnen toe en roer tot een romige puree.
  3. 3. Snijd de spitskool in dunne reepjes en verwijder hierbij de harde onderkant van de kool. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de spitskool 5 minuten.
  4. 4. Verhit opnieuw een scheutje olie in een koekenpan en bak de slavinken in 6-8 minuten rondom goudbruin en gaar.
  5. 5. Hak vervolgens de peterselie fijn en de walnoten grof. Schep de peterselie samen met de roergebakken spitskool door de aardappelpuree.
  6. 6. Verdeel de puree met spitskool en de slavinken over de borden en garneer met de walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 685
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 52 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 38 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 11