
Puree van wortel en pastinaak
Bijgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
2 grote winterwortels (geschild)
1 grote pastinaak (geschild)
2 kruimige aardappels (geschild)
50 milliliter groentebouillon
1 eetlepel boter
1 snufje nootmuskaat
Bereidingswijze
1. Snijd de winterwortels, de pastinaak (of knolselderij) en de aardappels in gelijke kleine stukken.
2. Zet ze op met ruim water en wat zout en kook ze in circa 10 minuten gaar.
3. Stamp ze fijn met een eetlepel boter of olijfolie en 50 ml warme groentebouillon. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
160 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie