
Purple rain cocktail
6 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
3 el g blauwe bessen (ontdooid)
6 el kristalsuiker
6 tl cassis limonadesiroop (PLUS 75 cl)
1 fles Prosecco spumante Treviso brut (75 cl)
6 champagnecoupes
Bereidingswijze
Bewaar 6 blauwe bessen voor garnering en prak de rest zo fijn mogelijk met een vork. Roer ½ theelepel pulp door de suiker tot een mooie paarse suiker en strooi op een bord. Doop de rand van de glazen in water en doop vervolgens in de suiker. Laat even drogen.
Verdeel de rest van de pulp over de glazen en voeg aan elk glas een theelepel siroop toe. Vul aan met de Prosecco.
Variatietip!
Garneer de glazen dan met een partje pitahaya op de rand. Feest! Probeer ook de kidsvariant: maak voor de kids een roze cocktail van frambozensiroop met fruit en bruiswater.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
135 kcal
Koolhydraten
15 gram