

Quesadilla met mosselen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.38 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Tomaten
1 stuk Rode uien
1 eetlepel Banderos Jalapeno schijfjes
1 Teen Knoflook
2 stuks Avocado
1 stuk Limoenen
1 theelepel Komijn
1 kilo Mosselen
100 ml Plus huiswijn
1 eetlepel Tarwebloem
1 theelepel Paprikapoeder
2 eetlepel Olijfolie mild
8 stuks No Fairytales Wortel tortilla
150 gram Cheddar
4 eetlepel Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Snijd de tomaat in blokjes, snipper de ui, snijd de jalapeño en knoflook fijn. Meng de tomatenblokjes met de helft van de ui en de knoflook en breng op smaak met zout.
2. Prak de avocado’s fijn en breng op smaak met de sap van een halve limoen, de komijnpoeder en zout.
3. Maak de mosselen schoon, gooi degene die kapot zijn of open blijven staan weg. Breng in een hoge pan met deksel de wijn aan de kook en voeg de mosselen. Stoom de mosselen, met deksel op de pan, voor 4 minuten. Haal de mossel uit de schelp, dep droog en meng dan met de bloem en de paprikapoeder met een snufje zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de mosselen aan tot deze goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
4. Leg een tortilla in een koekenpan en beleg deze met ¼ van de cheddar en ¼ van de mosselen. Leg er een andere tortilla op, laat de kaas smelten en draai om. Bak beide kanten aan tot de tortilla goudbruin is.
5. Serveer de quesadilla met de sala, de guacamole en de creme fraiche.
Meer recepten in de categorie